Gerrards straffar visade vägen när United besegrades

Liverpool reste till Manchester för storlagsmöte. Ett sargat Manchester United jagar poäng för att komma ikapp topplagen, medan Liverpool spelar för topplaceringar.

Inte dröjde det länge förrän Liverpool visade vilket lag som var topplag. I den 34:e minuten satte lagkapten Steven Gerrard säkert in 1-0 på straff, efter att Rafael fått bollen på handen.

Det här var straffarnas match. För redan efter en minut i den andra halvleken blev Liverpool tilldömda ännu en straff. Samme lagkapten gick fram till straffpunkten, och satte dit ännu en välplacerad straff till 2-0.

Manchester United tryckte på, men utan resultat.

Istället var det Liverpool som fick ännu en straff. I den 78:e minuten glidtacklade hemmalagets Nemanja Vidic Daniel Sturridge och domare Mark Clattenburg pekade på straffpunkten. Vidic skällde ut Daniel Sturridge efter noter för att Sturridge hade filmat, men trots det belönades Vidic med sitt andra gula för dagen. Därmed visades han ut.

3-0 skulle istället komma när Luis Suarez blev frispelad i den 84:e minuten, och kylig som han är placerade han in Liverpools tredje.

Liverpool slog Manchester United med 3-0.