Lyon tog tre poäng mot serieledarna

Under söndagskvällen drabbades de två franska jättarna Olympique Lyon och Olympique De Marseille samman på Stade De Gerland i Lyon. Marseille som hade vunnit sina 8 senaste matcher i ligan fick möta ett nästan lika formstarkt Lyon på bortaplan.

Det var en tuff inledning av matchen med frispark efter frispark och det dröjde innan den riktigt farliga målchansen dök upp. I den 26′ minuten bröt André Ayew in i mitten från vänsterkanten och sköt ett distinkt skott i Lopes högra hörn men fransmannen kunde rädda bollen. Första halvlek bjöds på en hel massa frisparkar och en del för höga skott men inget farligare än så.

Andra halvlek började bra för Marseille och med ett vasst skott var från Gignac och Ayew så fick Lopes ingripa och rädda bollen två gånger om. Benjamin Mendy hade chansen att ge Marseille ledningen efter 56′ minuters spel men stolpen räddade ”Les Gones”. När Marseille tryckte på som mest så klev en blivande hjälte fram. Yoann Gourcuff drog till med vänsterfoten från mitten av straffområden rakt upp i nättaket och Lyon hade tagit ledningen från ingenstans.

Serieledana fortsatte att trycka på och pressa Lyon men ett kvitteringsmål kom aldrig. Matchen slutade 1-0 till hemmalaget som nu är uppe på en tredjeplats i ligan med 5 poäng bakom Marseille.