Officiellt: Marcelo Bielsa avgår

Officiellt: Stjärncoachen lämnar Ligue 1-klubben

Efter chockförlusten mot Caen i den första ligaomgången står det klart att Marcelo Bielsa lämnar Marseille efter endast en säsong i klubben.

Under söndagseftermiddagen slog det ner som en bomb, Marcelo Bielsa lämnar tränarposten i Olympique Marseille med omedelbar verkan. Efter en inte all för övertygande försäsong inledde man Ligue 1 med att förlora hemma mot Caen med 0-1. Resultatet ska ha varit droppen för Marcelo Bielsa som efter matchen meddelade Olympique Marseilles klubbledning att han lämnar tränarjobbet direkt.

Under förra säsongen ryktades det om att klubbledningen ville sparka argentinaren efter flera dåliga resultat men klubbens fans protesterade vilket gjorde att man valde att hålla kvar tränaren som tidigare även tränat Athletic Club La Liga.

Ny tränare inte klar

Olympique Marseille var snabbt ute på sin hemsida och gjorde klart att man kommer att göra så gott man kan inom de närmsta dagarna för att laget och klubben skulle få en så bra säsong som möjligt. Än har det inte dykt upp några namn på potentiella ersättare men klubben Margarita Louis-Dreyfus i styrelsen säger till klubbens hemsida att man kommer att jobba väldigt hårt för att hitta en tränare som ska leda laget resten av säsongen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply