Officiellt: Carrasco till Atlético

Belgaren lämnar Monaco för Atlético Madrid

Yannick Ferreira Carrasco är klar för Atlético Madrid. Den spanska huvudstadsklubben meddelade på sin officiella hemsida under fredagen att belgaren lämnar Monaco.

Den belgiske landslagsmannen Yannick Ferreira Carrasco, 21, lämnar Monaco. Under fredagen meddelade Atlético Madrid på klubbens officiella hemsida att de kommit överens med Monaco om en övergång för belgaren, som skrivit på ett kontrakt över fem säsonger (fram till 2020). Det innebär att Carrasco lämnar en ligatrea för en annan – bägge klubbarna placerade sig nämligen på en tredjeplats i sina inhemska ligor under den gångna säsongen.

Debuterade i A-landslaget tidigare i år

På Atléticos officiella hemsida beskrivs Carrasco som en spelare med fart, talang och bra teknik med bollen som gör att han kan springa ifrån sina motståndare. Han är lika bra med båda fötterna men spelar helst på vänsterkanten. I mars 2015 gjorde han debut för det belgiska A-landslaget och dessförinnan har han representerat landets olika ungdomslandslag ända från U15-landslaget och uppåt.

Läs artikeln: Uppgifter: Talangen lämnar Monaco

I Monaco spelade han hela 52 matcher förra säsongen och på dessa lyckades han göra åtta mål och 14 assist. Han kom till klubben när han lämnade ungdomsakademin i Genk 2010 och tillbringade tre säsonger i A-laget med sammanlagt 103 matcher som resultat (20 mål och 24 assist).

Det är fortfarande oklart vilket tröjnummer Carrasco får bära i sin nya klubb.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365