Uppgifter: Talangen lämnar Monaco för Atlético Madrid

Carrasco till Atlético Madrid

Enligt spansk media slutfördes affären under torsdagskvällen och spelaren kommer att flyga till Madrid på fredagen för att genomgå läkarundersökningen.

Yannick Ferreira Carrasco har skrivit på för Atlético Madrid, det skriver flera trovärdiga medier i Spanien under fredagsmorgonen. Spelaren som under den gångna säsongen varit en av de mer tongivande spelarna i Ligue 1-klubben AS Monaco sägs komma skriva på ett kontrakt med den spanska huvudstadsklubben som sträcker sig till och med 30 juni 2020.

 

Atlético Madrids ägare befann sig under gårdagen i furstendömet för att förhandla om en övergångssuma för spelaren som även gjort flertalet matcher i det belgiska landslaget. Enligt uppgifter ska Atlético betala 15 miljoner för 75% av spelarens rättigheter plus bonusar.

Affären ska ha gått relativt snabbt då spelaren inte tvekade på att flytta när han hörde intresset från Diego Pablo Simeone och den spanska klubbledningen. Atléticos ägare Miguel Ángel Gil Marín har en väldigt bra relation med AS Monacos VD Vadim Vasilyev efter Falcao-affären 2013 och det var aldrig någon tvekan om att övergången skulle bli av.

Vill sätta igång så snart som möjligt

Spelaren själv ska ha varit otroligt positiv till en övergång då Atlético Madrid är ett av Europas bästa lag och en av anledningarna till att Carrasco vill flytta är även att han vill tränas av Diego Simeone. Enligt Marca kan affären komma att offentliggöras under fredagskvällen vilket innebär att 21-åringen troligen kommer att ansluta till Atléticos försäsongsträning i Los Ángeles de San Rafael som sätter igång på måndagsmorgonen.

Spelarens mamma bekräftar på Facebook

Ingen av klubbarna har uttalat sig om affären men under torsdagskvällen publicerade spelarens mamma, Carmen Carrasco ett inlägg på Facebook där hon skrev ”Jag är väldigt stolt över min son, Carrasco. Ny utmaning: Atlético” vilket mer eller mindre bekräftar att spelaren kommer att spela sin fotboll i Spanien den kommande säsongen.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply