Laurent Blanc till Manchester United?

Laurent Blanc till Manchester United?

Laurent Blanc kan bli ny Manchester United-manager

Laurent Blanc, just nu i Paris Saint-Germain, är en av kandidaterna till att ta över som manager för Manchester United om Louis van Gaal skulle få sparken. Detta enligt uppgifter till franska Le 10 Sport, vilka brittiska Daily Mirror refererar till.

Manchester United har kontaktat Paris Saint-Germain för att ta reda på om managern Laurent Blanc, 50, är tillgänglig för en flytt till Old Trafford inom den närmaste framtiden.

Louis van Gaal, den nuvarande managern, riskerar fortfarande sparken efter 2-1-vinsten mot Swansea förra helgen. Innan dess hade United en svit på åtta raka matcher (alla turneringar inräknade) utan seger. På lördagskvällen ställs van Gaals mannar mot Sheffield United hemma på Old Trafford i FA-cupens tredje omgång och förlust i den matchen kan innebära slutet för holländaren.

Paris Saint-Germain vill ha kvar Laurent Blanc

Den franska sporttidningen Le 10 Sport, som brittiska Daily Mirror hänvisar till, rapporterar att Blanc återfinns på en lista över tränare som kan tänkas ersätta van Gaal senast vid slutet på säsongen. PSG vill dock inte förlora tränaren som lett dem till två raka ligatitlar i Ligue 1 och president Nasser Al-Khelaifi har redan kontaktat Blanc’s representanter för att övertyga honom att skriva på ett nytt kontrakt med klubben.

Laurent Blanc var framgångsrik även som spelare och spenderade tre år i Manchester United mellan 2000 och 2003 innan han la skorna på hyllan för att satsa på tränarkarriären. Förutom att ha vunnit både VM 1998 och EM 2000 med Frankrike var han också med och vann Premier League 2002/2003. Sammanlagt gjorde Laurent Blanc 75 framträdanden och 4 mål i United-tröjan.

José Mourinho, nyligen sparkad från Chelsea, sägs fortfarande ligga högst upp på Uniteds önskelista medan Atlético Madrid-tränaren Diego Simeone nämns som ett annat alternativ.

LÄS ÄVEN: Carlo Ancelotti nobbade Manchester United

LÄS ÄVEN: Diego Simeone – Manchester Uniteds dröm

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply