Diego Pablo Simeone – Manchester Uniteds dröm

Diego Pablo Simeone - Manchester Uniteds dröm
Foto: Bildbyrån

Manchester United jagar Diego Pablo Simeone

Enligt uppgifter till The Sun ska Manchester United vilja ersätta Louis van Gaal med argentinaren som haft fyra framgångsrika år i Atlético Madrid.

Manchester United är inte nöjda med Louis van Gaal som lagets tränare. För tillfället ligger man på sjätte plats i Premier League-tabellen och har nio poäng upp till Arsenal som ligger på första plats. Förutom den svaga ligasäsongen lyckades man inte heller ta sig vidare från gruppspelet i Champions League och efter flera svaga insatser tog man sig tillslut till Europa League efter att ha hamnat på tredje plats i gruppen.

Flera namn har dykt upp i jakten på en ny tränare och ett tag rapporterades det att det var mer eller mindre klart med en anställning av Jose Mourinho på tränarposten. Trots detta skriver The Sun att Old Trafford-klubben drömmer om att få in Atlético Madrids tränare Diego Pablo Simeone till nästa säsong, en önskan som dock inte kommer bli särskillt lätt.

 

Den argentinske tränaren har kontrakt med den spanska huvudstadsklubben till 2020 och förlängde kontraktet så sent som i mars förra året. Förutom den långa kontraktslängden ska Simeone även ha en utköpsklausul på 20 miljon euro, något som Diario AS rapporterade för en tid sen.

”Madrid är som gjort för honom”

45-åringen själv spekulerar aldrig om sin framtid men hans son Giovanni Simeone, som spelar i River Plate säger i en intervju till Diario Marca att hans pappa känner sig väldigt hemma på Estadio Vicente Calderón.

– Atlético är en klubb som passar honom. Det är inte bara hans tid som spelare eller tränare som gör det, det handlar även om allt runt om. Madrid är en väldigt bra och fin stad att bo i och han gillar det. Madrid är likt Buenos Aires och han känner sig väldigt uppskattad där. Min pappa har hittat sin plats i världen, utan tvekan, berättade spelarens som för ett par veckor sen till den huvudstadsbaserade tidningen.

 

Läs mer om Diego Pablo Simeone och Atlético Madrid

Officiellt: Augusto Fernandez klar för Atlético Madrid

Engelsk media: Simeone till Chelsea i sommar

José Mourinho kan ersättas av Diego Simeone i Chelsea – som kan värva Chicharito

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365