Floccaris finess räddade Lazio på Sicilien

Det pratades mycket på förhand om att Lazio fick resa till Sicilien utan Miroslav Klose, som inte fanns tillgänglig på grund av sina skadebekymmer. Ansvaret hamnade istället på anfallaren Sergio Floccari, som i ett tidigare kritiserat Lazio på grund av en tunn trupp, gav svar på tal med en mycket fin insats.

Palermo hade inför den här matchen inte vunnit sedan derbyt förra året mot Catania, men Gasperini satsade från start med både Miccoli och Dybala från start. Men det var Lazio som tog ledningen på Stadio Renzo Barbera. Efter endast tio minuters spel slog Cristian Ledesma in en kross mot straffområdet, där Sergio Floccari nickade in bollen i det bortre krysset. Floccari har där med gjort mål i två raka Serie A-matcher.

Palermo hade sina chanser genom främst Miccoli i den första halvleken till att kvittera, men ett defensivt starkt Lazio med Marchetti i buren lyckades utan några större bekymmer hålla ledningen halvleken ut. Och en bit in i den andra halvleken trodde de flesta att gästerna drygat ut ledningen, när Stefano Mauri spelade fram Floccari till sitt andra mål för dagen. Men domaren blåste felaktigt bort målet för offside.

Och det blev kostsamt för gästerna, för i den 61a matchminuten kom kvitteringen på Stadio Renzo Barbera. Ett fint inspel strax utanför steraffområdet till höger av Napoli-lånet Dossena, tog sig hela vägen till den bortre stolpen där uruguayanen Arevalo Rios enkelt kunde slå in bollen i nätmaskorna.

Och endast minuter senare var det dags igen för hemmalaget att hitta nätet. Till publikens stora förtjusning fick Palermo på en fin omställning, där Miccoli avslutningsvis hittade fram med en snygg direktpassning till Paulo Dybala som stänkte in 2-1 till hemmalaget.

Lazio skulle dock få det sista ordet och en liten revansch för domarens misstag tidigare i halvleken. Och inte helt överraskande på spelbilden var det Sergio Floccari som låg bakom det, när han vände i straffområdet och föll någorlunda enkelt när Munoz drog ner anfallaren. Det var dock kontakt och domaren dömde korrekt straff till gästerna. Där gjorde inte Hernanes bort sig och skickade in bollen tätt vid den högra stolpen.

Matchen slutade 2-2 och Palermo får fortsätta att vänta på årets första seger. En seger som borde komma snarast om man vill ta sig från bottenstriden. Samtidigt fick Lazio en värdefull poäng i jakten på Juventus, som dock kan rycka lite när man senare på lördagen möter Udinese hemma i Turin.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply