Fjärde raka förlusten för Djurgården

Inför kvällens match på Stockholms Stadion hade Djurgården förlorat de tre senaste matcherna, och Magnus Pehrsson hade inför matchen uttalat sig om vikten att vända på trenden. Dagens motstånde var det vanligtvis svaga bortalaget Mjällby, som förra omgången vann med 1-0 på Strandvallen mot Kalmar.

Det var dock Djurgården som förde spelet i den första halvleken, där bland annat Sebastian Rajalakso var nära att fixa en straff i den första halvleken. Hans dubbelläge gav dock slutligen bara en rsultatlös hörna, när domaren viftat bort handssituationen i situationen innan. Mjällby fokuserade främst på att kontra och kom inte närmare än Haris Radetinacs avslut från vänsterkanten, som Kenneth Höie räddade snyggt.

I slutskedet var det dock mycket nära för Djurgården, när Erton Fejzullahu skärde in från vänsterkanten och avslutade mot den bortre stolpen, där dock Mattias Asper var bra med och stod för en myceket snygg räddning.

I den andra halvleken fortsatte Djurgården att föra spelet på Stockholms Stadion, men man fick uppleva ett riktigt bakslag när Pär Ericsson rann igenom och med två försök lyckades vända bort Höie och rulla in bollen i det tomma nätet. Extra tungt för Djurgården somd essutom fick se Brian Span åka ut med bårbilen efter en fotskada.

Djurgården pressade på därefter, men man kom inte närmare än med avslut från Hämäläinen, Fejzullahu och med en nick från inbytte Broberg, som precis flög över ribban. Istället var faktiskt Mjällbys Radetinac framme och vände bort en försvarare, innan hans avslut räddades snyggt av målvakten Kenneth Höie med en vass benparad.

Matchen slutade, efter Djurgårdens press i slutet, med bortavinst med 0-1 – Mjällbys blott tredje bortavinst den här säsongen. Samtidigt var det Djurgårdens fjärde raka förlust, som nu innebär att det bara är sex poäng ner till GIF Sundsvall under kvalstrecket.