Fiorentina misslyckades med att vinna

Vad ska man säga till en början. Den första riktiga dramatiken som hände i matchen var ingen målchans av något slag. Det var när Luca Toni och Kamil Glik skallade ihop efter en Torino-hörna, halvtimmen in i matchen. Båda blev liggandes i flera minuter. Luca Toni reste sig dock upp på egen hand och kunde sedan fortsätta liret. Desto värre blev det för Glik som fick avbryta matchen.

Efter lite trevande fram och tillbaka så tog Torino överraskande ledningen genom Alessio Cerci(Cerci kom från Fiorentina till Torino den här säsongen). Torino kontrade och ett tidigt inlägg kom. Cerci mötte inlägget på bottre stolpen, och kunde helt fri trycka upp bollen i nättaket bakom Viviano. Strax därefter tvingades trots allt Toni lämna planen, till förmån för Seferevic. Dvs 2 byten avverkade för ”Viola” innan första halvlek blåsts av, då Aqualani även avgått pga skada.

I andra halvlek började Fiorentinas jakt. Man försökte och försökte men Torino var sina vana trogen stabila bakåt och deras kontringar såg ständigt vassa ut.

Till slut så kom dock Cuandrado loss och utmanade. Han blev fälld innaför straffområdet och domaren dömde en tveksam straff för Fiorentina. Fram stegade Rodriguez och 1-1 var ett faktum. Vid det här skedet trodde man på en kraftig forcering från ”Viola”, men strax efter avspark kom inhopparen Birsa loss på kanten. Han drog in ett inlägg som gick igenom hela Fiorentina-försvaret och in bakom Viviano i målet. 2-1 och Torino-publiken exploderade en aning.

Fiorentina fortsatte dock att försöka och det gav till slut resultat. Cuandrado drog upp ännu ett anfall på kanten och spelade in bollen till inhoppande Hamdaoui som inte gjorde några misstag. Han placerade in 2-2 och ”Viola” fortsatte sin jakt på en seger, men det uteblev.