Ferdinand: ”Det är en skam”

Tidigare denna veckan påpekade FA-ordföranden Greg Dyke att antalet utländska startspelare i de engelska lagen är en ”skrämmande trend”. Detta påstående har backats upp av Manchester Unitedbacken Rio Ferdinand. 34-åringen sa att det är en ”skam” att bara tre engelsmän var med från start i matchen mellan Manchester City och Newcastle. 

”Man borde ställa frågan om det inte borde finnas en restriktion som begränar antalet utländska spelare i startelvorna, kanske till och med antalet i hela truppen. Jag tycker att en sådan regel borde finnas.” säger han till Sky Sports. ”Tittar man på lagen i Europa så är det inte många engelsmän som spelar för sina klubbar – samtidigt hoppas vi på att komma långt i VM.”

Ferdinand ser gärna att FA inför samma regler som införts i Turkiet. Där kan bara en klubb ha maximalt 10 utländska spelare med i truppen och inte fler än sex stycken i 18-mannatruppen inför en match. 

”Jag vet att de europeiska lagarna inte kommer att tillåta en kvotering. Men jag vill skydda den engelska fotbollen, dess arv och dess framtid. Därför måste något göras.”

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365