Uppgifter: Everton värvar anfallare från Barcelona

bet365

Gerard Deulofeu nära en övergång till Everton

Evertons fans ser ut att få ännu ett glädjebesked. Efter signeringen av Tom Cleverley ska nu ytterligare en spelare vara på gång till truppen. Engelsk media uppger att klubben ska vara nära att knyta åt sig en anfallare från Spanien.

Merseyside-klubben Evertons säsong blev inte riktigt som man hade tänkt sig. Klubben, som har ambitioner att mäta sig med de största lagen i Premier League, slutade till sist på en elfteplats i tabellen och det var givetvis en missräkning för Everton. En anledning kan ha varit det tuffa matchandet för Evertons tunna trupp då man krigade på två fronter i form av PL och Europa League.

Nu vill klubben undvika samma misstag och har tidigare värvat Tom Cleverley på en free transfer för att bredda mittfältet. Nu kommer uppgifter om att en anfallare från Barcelona är på väg till Goodison Park.

Spelade i Everton under 2013-2014

Sky Sports uppger att Everton kommer att värva Gerard Deulofeu från Champions League-mästarna Barcelona.

Övergångssumman sägs ligga på 2,2 miljoner pund, motsvarande cirka 30 miljoner kronor. Överenskommelsen mellan klubbarna sägs, enligt Sky Sports, även innehålla en klausul där Barcelona har rätt att köpa tillbaka sin senare för ett bestämt pris.

Den spanske anfallaren, som var utlånad till just Everton under säsongen 13-14, har den senaste säsongen spelat för Sevilla i La Liga. 21-åringen har inte riktigt lyckats i Sevilla och fick endast göra femton starter under hela säsongen och var inte ens med i den finaltrupp som nyligen tog hem Europa League.

Trots Deulofeus något tveksamma säsong är Evertons manager Roberto Martinez alltså fast besluten att värva sin förre adept. Den förre supertalangen, som faktiskt har en A-landskamp för Spanien på meritlistan, fick göra 25 framträdanden i Premier League när det senast begav sig och förväntas få en stor roll i Martinez lagbygge.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365