Thomas Müller om Premier League: ”Klubbarna har pengar, men…”

bet365

Bayern Münchens stjärna avvisade Premier League-klubbarna

Det fanns anbud från England. Flera klubbar var ute efter Thomas Müllers signatur. Men trots det valde anfallaren att förlänga med Bayern München, nu berättar han varför.

Thomas Müller har stått för ännu en bra säsong i Bayern München, och placerar sig på en tredjeplats i Bundesligas skytteliga bakom Robert Lewandowski och Pierre-Emerick Aubameyang. Men det kunde ha blivit en flytt för 26-åringen i somras, där flera Premier League-klubbar, framförallt Manchester United, var ute efter hans underskrift. Istället förlängde han sitt kontrakt fram till 2021 – nu förklarar spelaren varför.

”Det fanns erbjudanden”

– Ja, det fanns erbjudanden från olika klubbar, men när man ser på saken ur ett sportsligt perspektiv är Bayern en av Europas tre bästa klubbar, tillsammans med Barcelona och Real Madrid, säger Müller till AZ och fortsätter:

– De engelska klubbarna har uppenbarligen mycket pengar, men det återstår att se om de kan ta sig tillbaka till den europeiska toppen.

Den tyske landslagsmannen har tidigare sagt att han tror att det kan bli bra för fotbollen när klubbar, som de i Premier League, spenderar mycket pengar. Men det är ändå den sportsliga biten som väger tyngst.

– Det var ett enkelt beslut att skriva på ett nytt kontrakt ur ett fotbollsperspektiv.

Kan göras plats i startelvan

En anledning till att Müller ryktats bort från Allianz Arena sägs vara att han vill känna sig ordinarie. En spelare med hans kvalitéer ser man helst från start i varje match, men i ett stjärnspäckat Bayern har det inte alltid blivit så. Men med tanke på att tränare Pep Guardiola vill ta med sig både Douglas Costa och Robert Lewandowski till Manchester City så kan det göras mer plats åt honom i startelvan. Spelaren har själv uttryckt sitt missnöje över situationen.

– Naturligtvis är jag inte nöjd med mina förutsättningar, det är inte någon hemlighet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365