Wanyama på väg bort

Victor Wanyama är på väg att lämna Southampton

Victor Wanyama har uttryckt sin önskan om att få lämna Southampton i sommar. Men tränaren Ronald Koeman ser gärna att sin hårt arbetande mittfältare stannar hos dem. Nu ser det ändå ut som att Wanyama får till den flytt han önskat. 

Victor Wanyama ser ut att vara förlorad för Ronald Koeman och hans Southampton. Den kenyanske mittfältaren har i sommar uttryckt sin önskan att få lämna klubben för nya utmaningar. Och nu ser en flytt ut att vara på gång. Enligt Sky Sports skulle den kenyanske landslagsmannen idag ha anslutit till landslagslägret inför mötena med Zambia och Ekvatorialguinea. Men 24-åringen ska enligt de senaste uppgifterna inte finnas med på samlingen utan ska istället ha fått tillåtelse att förhandla om en övergång istället.

24-åringen var inte med i Southamptons matchtrupp mot Norwich i helgen då Koeman ansåg att han inte var mentalt och fysiskt bra nog att få spela. Men Koeman ser ändå gärna att kenyanen stannar i klubben efter att man tidigare i sommar fått släppa iväg Morgan Schneiderlin till Manchester United.

Wanyama kom till Southampton från Celtic sommaren 2013 och har varit en viktig kugge i laget sedan ankomsten.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply