Ny klubb in i kampen om Soldado

Roberto Soldado kan hamna i Benfica

Efter att flyttryktena dragit igång i början av transferfönstret har nu även Benfica visat sitt intresse för spanjoren som haft en jobbig period i Tottenham-tröjan.

Roberto Soldado ser ut att glida allt längre från en plats i Tottenham Hotspurs trupp till nästa säsong. Spanjoren har inte haft det lätt sen flytten till White Hart Lane för två somrar sedan och efter endast sju mål på 52 ligamatcher ser det ut som att anfallaren har gjort sin sista match i London-klubben.

För Soldados del saknas det dock inte intresserade klubbar. Enligt spansk media ska bland annat Villarreal och Sevilla vilja knyta åt sig spelaren som enligt transfermarkt är värd cirka 7 miljoner pund. Tottenham betalade 26 miljoner pund för spelaren när han skrev på för två år sen, en summa som Premier League-klubben inte kan förvänta sig att få tillbaka.

Benfica intresserade

Nu har även portugisiska Benfica gett sig in i kampen om att värva spelaren. Enligt tidningen O’ Jogo Portugal ska Roberto Soldado vara Benficas förstaval på nyförvärv till den kommande säsongen. Det som dock skulle vara problem vid en potentiell övergång är spelarens lön. För tillfället tjänar anfallaren 4,5 miljoner pund per säsong och det är fortfarande oklart om han är beredd att sänka den för att byta klubb.

Sen tidigare spelar Jonas hos de portugisiska mästarna. Brasilianaren bildade ett giftigt anfallspar tillsammans med Roberto Soldado under deras tid tillsammans i Valencia och nu kan de alltså återförenas efter två år i olika klubbar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply