Lördagskollen: Klumpiga Yanga-Mbiwa och Samuel Etoó

bet365

Den gångna lördagen var en oerhört intressant sådan. Arsenal levererade, Manchester United fallerade och ett piggt Swansea visade klass mot Sunderland. Läs här om två punkter som jag lagt på minnet!

Yanga-Mbiwa såg rött

Mapou Yanga-Mbiwa kom till Newcastle som en av världens mest lovande mittbackar. Italienska Milan var en av de toppklubbar som drog i fransmannen, men gick förlorande ur striden. The Toon gjorde ett stort fynd i värvningen av Yanga-Mbiwa, då han för billiga pengar var tänkt att säkra klubbens framtida defensiv.

Fransmannen har dock inte anpassat sig till den något snabbare fotbollen på de brittiska öarna. Det har resulterat i en handfull av misstag, vilket Magpies-supportrarna fick prov på i lördags. Yanga-Mbiwa rev klumpigt ner Luis Suarez i eget straffområde och visades således ut, samtidigt som Livepool tilldelades en straff.

Därefter vände matchen till Liverpools fördel. Jag skulle säga att anledningen till det var fransmannens onödiga utvisning. Newcastle spelade taktiskt och skickligt i den första halvleken, vilket kunde räckt till en seger. Yanga-Mbiwa ville annorlunda och sabbade för sina lagkamrater. Jag tror inte att Newcastle-supportrarna någon gång förut saknat hjärtspelaren Steven Taylor så mycket som de gjorde då.

Etoós mål stärker Chelsea

I lördags fick Ryssland-förvärvet Samuel Etoó äntligen måla för Chelsea. Kameruniern stod för en fin prestation, då han tog med sig bollen i sidled och placerade in 3-1 för Chelsea. Målet i sig var inget utöver det vanliga, men känslan var ändå att det var betydelsefullt för Mourinhos anfallsuppsättning och Etoós självförtroende. Det första målet sägs ju alltid vara det svåraste att göra.

I vilket fall tystar Etoós mål de kritiker som grymtat över ivägskeppandet av Lukaku och att de forwardars som Mourinho behöll inte hållt måttet. I lördags visade Etoó motsatsen, då han med en assist och ett mål satte ribban för konkurrensen i Chelseas anfall. Räkna med att det målet kommer stärka Chelsea som lag och kanske viktigast av allt, Etoó som målskytt.

*****

Twitter@ZeebPearson

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply