Uppgifter: Manchester United ger upp tanken på Lionel Messi

Messi går till City – om han lämnar FC Barcelona

Under veckan har rykten blossat upp om att Lionel Messi skulle kunna lämna FC Barcelona. Något som direkt gjorde de europeiska storklubbarna intresserade.

2001 lämnade en då 13-årig Lionel Messi Rosario och Argentina för att pröva lyckan i Spanien och Barcelona. Den lille argentinaren var så talangfull enligt klubben att det första kontraktet med argentinaren skrevs på en servett – allt för att undvika att en konkurrent skulle hinna signera honom före.

Hur det gick efter kontraktet på servetten är en välkänd historia vid det här laget. Messi blev en av, om inte den bästa, spelaren i världen och har spelat hem oerhört många titlar till den katalanska storklubben. Men nu kan en era vara över.

Öppnar för flytt

För enligt uppgifter till den spanska tidningen Marca vill inte 29-åringen förlänga sitt kontrakt med La Liga-klubben, något som skulle kunna innebära en flytt från Barcelona redan i sommar. Manchester City ryktades direkt vara storfavoriten till att värva honom då Pep Guardiola och andra från Citys ledarstab har en historia i Barca.

Men även lokalkonkurrenten Manchester United uppgavs ha ett stort intresse av att värva honom. Men under lunchtid rapporterade engelska Sky Sports att Jose Mourinho gett upp den tanken och att Manchester City får ses som storfavorit till att värva Lionel Messi. Om han lämnar Barcelona, så klart. För än så länge har inte ”la Pulga” kommenterar flyttryktena.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply