Uppgifter: Sterling köper ut sig själv?

Flera storklubbar är intresserade av Liverpool-stjärnan

Raheem Sterling fortsätter vara ett elände för The Reds. Den 20-årige engelsmannen uppges nu enligt brittisk press kunna köpa ut sig själv från det sista året på kontraktet, vilket skulle sänka hans prislapp nämnvärt.

Den engelske stjärnan Raheem Sterling, 20, har under våren varit ett hett samtalsämne i transfercirkusen. Liverpool har tidigare erbjudit stjärnan ett nytt avtal som skulle ge honom en veckolön på 100.000 pund – ett erbjudande spelaren dock tackat nej till. Spelaren själv ska anse att han förtjänar en veckolön på 150.000 pund och ska känna att han kan få den lönen någon annanstans, i en storklubb som spelar i Champions League.

Köper ut sig från sista kontraktsåret

Nu rapporterar Daily Mail att spelaren själv kan dra till med drastiska åtgärder för att underlätta för de intresserade klubbarna. Spelaren står i dagsläget under ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2017 och Liverpool ska enligt tidigare uppgifter vara inställda på att behålla Raheem Sterling till nästa säsong.

Nu rapporterar dock den brittiska tabloiden att stjärnan kan komma att köpa loss sig själv från det sista året på kontraktet. En sådan lösning skulle resultera i att prislappen på stjärnan sänks nämnvärt. Kostnaden för att göra detta skulle, enligt tabloiden, landa på 1,7 miljoner pund för spelaren.

Liverpool värderar spelaren i dagsläget till drygt 50 miljoner pund, men enligt uppgifterna skulle den värderingen nästan halveras vid en förkortning av kontraktet. Ett drömscenario helt enkelt för de intresserade klubbarna, där Real Madrid, Bayern München, Chelsea, Arsenal och Manchester City har nämnts.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply