bet365

Så slutar Premier League 13/14

Engelska Premier League är nu en hårsmån från att dra igång på allvar. Den långa Silly-sommaren har börjat gå mot sitt slut, vilket öppnar för den traditionella ligapremiären. På så vis är det hög tid för mig som Premier League-bloggare att få upp mitt tips. Här kommer det!

*****

20. Crystal Palace
Kommentar: Crystal Palace är den nykomling som investerat minst pengar i nya spelare. De har istället använt sin budget till att rusta upp träningscentret för framtida storspelare. United-flyttade Wilfried Zaha är ett exempel på detta. Jag tror att Palaces passiva värvningsstrategi kommer straffa sig direkt. Korsbandsskadan på fjolårsskyttekungen Glenn Murray var så klart olycklig, men att ersätta honom med en oengagerad Marouane Chamakh är inget smart drag. Palace Premier League-liv lär dessutom bli mycket kortare än väntat med tanke på startelvans mittlås med Gabbidon/Delany som håller allt annat än Premier League-klass. Jag tror att Crystal Palace hängs av tidigt och slutar som jumbo.

19. Hull City
Kommentar: Tråkigt nog tippar jag ytterligare en nykomling på en plats som betyder nedflyttning. Det som framförallt pekar på nedflyttning för Hulls del är deras enormt svaga anfall. Hull var inte speciellt målfarliga under den förra säsongen då deras främsta målskytt var en defensiv mittfältare i Robert Koren som stod för nio fullträffar. Det räcker inte i Premier League! Jag tror för den delen heller inte att Danny Graham är lösningen på Hulls anfallsproblem. Steve Bruces organiserade försvarsspel med sonen Alex i spetsen lär säkerligen plocka en hel del poäng, men utan mål kommer de trots allt ingen vart. Hull lär kriga för ett nytt kontrakt ända in i den sista omgången, men faller väl där.

18. Stoke City
Kommentar: Jag tycker att Mark Hughes har sett synnerligen oengagerad ut under sin senaste tid i Manchester City och Queens Park Rangers. Det talar för att waelsaren får svårt att omvända Stoke från försvarsspel över hela planen till ett mer bollförande lag. Uppgiften är långt ifrån omljlig med det materialet han har att jobba med, men samtidigt får jag känslan av att omställningen är för stor för många spelare. Jag tror att Stoke är Premier Leagues stora skräll och bottennapp. Det leder till degradering.

17. West Bromwich Albions
Kommentar: Fjolårets succélag West Bromwich gjorde en fantastisk höstsäsong som höll på att ta dem ut i Europa. De mörkblåvitas innermittfält med Mulumbu och Yacob var då nyckeln till framgång och är det även i år. Jag tror dock att saknaden av en riktigt vass forward blir för stor. En slutkörd Nicolas Anelka gör säkerligen sina tio mål, men fyller ändå inte Lukakus skor fullt ut. West Bromwichs säsong kommer att likna den Newcastle hade ifjol. I år går ut som ett något högre skattat lag än tidigare, vilket aldrig är positivt för ett lag som West Bromwich. Jag tror på ett praktfiasko, där de med nöd och näppe håller sig kvar i Premier League.

16. Cardiff
Kommentar: Jag anser att Cardiff är den enda nykomlingen som har en tillräckligt stark och bred trupp för att klara ett nytt kontrakt i Premier League. De har förstärkt den så viktiga centrallinjen med kvalitetsspelare som Steven Caulker och pitbullterriern Gary Medel. Lägg därtill ett anfall med en Bellamy i form, en uppvaknande Fraizer Campbel och en dansk talang i Andreas Cornelius så tror jag att det kan bli riktigt spännande. Jag tror mycket på Mackays Cardiff och kanske kan de göra en ”Swansea” i debutåret?

15. Fulham
Kommentar: Martin Jols Fulham känns på många vis som ett väldigt ovisst lag. De har en bred trupp med ett flertal spelare som vanligtvis blandar rejält mellan riktiga bottennapp och toppinsatser. Lånet Adel Taarbat är inget undantag i den genrén. Jag har således fått känslan av att det finns ont om målsättningar i Fulham just nu, vilket gör klubben till en mittenklubb. Jag tror att spelarna kan få svårt att triggas igång när de inte är i närheten av europaplatserna eller å andra sidan att åka ur. I väntan på en tydlig framtidsplan blir det en ny mellansäsong för Fulham.

14. Aston Villa
Kommentar: Jag gillar Lamberts Aston Villa starkt. Skotten har fortsatt på Aston Villas engelska satsning med ett par nya utvecklingsbara spelare och siktar nu mot en mittenplacering i Premier League. Även då spelare som Sylla, Delph, Westwood och Lowton lär ta ytterligare steg i år känns det som att saknaden av rutin kan bli stor. Något säger mig dessutom att Benteke får en sämre säsong i år, samtidigt som att de kan få svårt att ta sig ur en eventuell svacka. Nästa säsong är inte Lamberts, men säsongen efter kan mycket väl bli hans!

13. West Ham United
Kommentar: Big Sam gör aldrig en dålig säsong. Det spelar ingen roll vart han kommer, det blir alltid nytt kontrakt. Jag tror inte att West Ham kan hoppas på mycket mer än så, men med två magiska värvningar (i deras mått mät) i Andy Carroll och Stewart Downing tror jag på en ny lyckad säsong. Downing och Carroll är precis de spelare som behövs för att göra Sam Allardyces spelidé fulländad. Nu kan de slå inlägg från två kanter och inte bara från Jarvis kant, vilket gjorde West Hams spel något enformigt under den förra säsongen. West Ham klarar sig med god marginal undan bottenstriden.

12. Norwich City
Kommentar: Norwich har värvat mycket och smart i sommar. De har fått in precis de spelare som kan göra skillnad och på flera olika positioner. Nyttigast blir kanske det nya anfallsparet Ricky van Wolfsvinkel/ Gary Hooper, medan mittfältaren Leroy Fer lär göra supportrarna glada på innermittfältet. Houghton kan i lugn och ro jobba vidare på förra säsongens succéår och lär i år göra om samma bedrift. Jag tror dock inte att de kan segla upp som en kandidat om Europaplatserna, då övriga konkurrenter ser något starkare ut. Det blir en mittenplacering för Norwich.

11. Sunderland
Kommentar: Sunderland gjorde ett bra avslut på fjolårssäsongen och ryckte upp sig under Paulo Di Canios första tid i klubben. Så kan även nyckeln till framgång stavas i år. Jag tror mycket på Di Canios hårda träning under vintern, då det handlar om att vara väl förberedd inför ligapremiären. Sammarbetet mellan Sessegnon och nye Altidore kan bli avgörande för The black cats framtid, då det krävs mycket mål för att komma högt upp i tabellen. Sunderland är ännu inte redo för den övre halvan av tabellen, utan lär istället tampas med Norwich, West Ham och Aston Villa om placeringarna under.

10. Southampton
Kommentar: Sothampton har en lyckad sommar att se tillbaka på. De har förstärkt sitt försvar med en spetsvärvning i Dejan Lovren, samtidigt som innermittfältet nu är än starkare med tuffe Victor Wanyama i spetsen. Lägg till att nyckelspelaren Rickie Lambert ser bättre ut än någonsin och jag tror att supportrarna kan få en fin säsong att gå till mötes. Jag ställer mig dock frågande till Southamptons yttermittfältare. Ramirez och Rodriquez gjorde allt annat än toppsäsong ifjol och kan hämma lagets anfallsspel. Lyckas Pochettino få fart på Ramirez tror jag på stordåd. Räkna med att Southampton kommer kriga högre upp i år.

9. Everton
Kommentar: Everton har fått behålla den startelva de spelade med under den förra säsongen. De har samtidigt fått in ett fint nyförvärv i Arouna Koné på topp, men ser trots det inte lika slagkraftigt ut. Jag tror att Martinez får svårt att upprepa fjolårssuccén då konkurrenterna i toppen är alldeles för bra. Everton har även samlat på sig en större respekt från övriga lag och kommer inte kunna överraska på samma vis som tidigare. Everton kommer få en tuff säsong, men är ändå för bra för att hamna på den nedre halvan av tabellen.

8. Newcastle United
Kommentar: The Magpies agerade snabbt och stort i januari genom att värva in fem fransmän. Det har gjort att sommarens budget varit mindre och endast Loic Remy tillkommit på lån. Det behöver dock inte vara negativt att vara passiva på transfermarknanden. Jag tror snarare att det har varit till Newcastles fördel. I sommar har Pardew kunnat spela ihop det manskap som han redan i januari hade under sitt förfogande. Räkna med att spelare som Tioté, Cabaye, Ben Arfa och Santon är revanschlustna efter förra årets fiaskosäsong. Jag tror revanschlustan i kombination med att de inte spelar i Europa kommer ta Newcastle upp på den övre halvan av tabellen. De missar med en hårsmån Europa-spel.

7. Swansea City
Kommentar: Tränaren Michael Ladrup har återigen fyndat stort på transfermarknanden i framförallt köpen av forwarden Wilfried Bony och mittfältaren Jonjo Shelvey. Swansea känns med dem köpen inräknade mycket starkare än förra året och siktar nu uppåt i tabellen. Ladrup har dessutom inte förlorat någon spelare av större vikt, vilket gjort att han kunnat bygga vidare på samma manskap som han använde sig av under den förra säsongen. Jag ställer mig dock frågande till hur Laudrup kan hantera spel på flera fronter, samtidigt som de siktar uppåt i ligan. Blir Michu och Bony den anfallsduo som Laudrup hoppas på är det möjligt. Swansea slutar som satbil sjua.

6. Liverpool
Kommentar: Liverpool ser trots sommarens transferkarusell ut att få behålla storstjärnan Luis Suarez. Det gör i sin tur att Rodgers kan fortsätta att spela med den trio som var så framgångsrik i våras – Suarez/ Sturridge/ Coutinho. Bland alla offensiva värvningar som Liverpool gjort kan Rodgers ha glömt bort försvarsspelet. Skrtel var allt annat än bra ifjol och frågan är om Touré håller på den allra högsta nivån bredvid Agger i mittförsvaret. Jag tror att Reds försvarsspel kommer att hämma dem under den kommande säsongen, vilket gör att de återigen missar den åtråvärda Champions League-platsen.

5. Tottenham Hotspur
Kommentar: I skrivande stund har ännu inte Bale skrivit på något med Real Madrid och är fortfarande en Tottenhamspelare. Det gör att Spurs framtidsutsikter ser synnerligen ljusa ut. Levy har värvat smart i sommar och fått in spelare på de positioner som det tidigare brustit på. Soldado lär säkerligen göra sina 15 strutar och fyller därmed upp luckan i Spurs anfall. Om nu Bale skulle sticka försvinner också den matchavgörande spelare som var så viktig för Tottenham ifjol. Jag tror att Tottenham kommer kriga ända in i slutet om Champions league-platserna men faller än en gång på slutet.

4. Manchester United
Kommentar: De regerande mästarna har haft en tung sommar, där de ännu inte lyckats knyta till sig den så omtalade innermittfältaren. Moyes har dessutom fått jobba med en bortflyktande Rooney och har ännu inte fått kontroll på allt runt om kring klubben. Jag ser inte Moyes som en guldtränare redan i år då han lär behöva tid att axla Fergusons mantel. Manchester United är dock Manchester United och missar inte topp fyra. Det blir en mellansäsong för Moyes och hans Manchester United.

3. Arsenal
Kommentar: Mycket handlar fortfarande om Wenger lyckas lösa en stjärnspelare innan Silly Season är över. Truppen ser i dagsläget väldigt tunn ut och kan vid ett par skador utvecklas till en trupp som inte håller för spel i toppen av tabellen. Trots detta finns det en vinnarmentalitet och kontunitet i Arsenal som få andra klubbar har, vilket gör att de ständigt håller sig kvar i toppen. Arsenals försäsong har sett bra ut och bådar gott inför premiären. Jag tror att Gunners blir årets stora överraskning med en tredjeplacering.

2. Manchester City
Kommentar: City hade en tung start på ligan ifjol med skador på Silva och Agüero, samtidigt som viktige Touré var ur form. I år har Pellergrini kommit in och fått jobba ostört. Det har lett till ett City i harmoni med något mindre upphausade värvningar i Jovetic, Negredo, Fernandinho och Navas. City har den bästa och bredaste truppen av alla lag i Premier League, men kanske också den med flest egon. Jag tror dock inte att det är vad som fäller City i år, utan istället viljan att gå långt i Champions League. City faller på målsnöret.

1. Chelsea
Kommentar: ”The special one” har återvänt till Chelsea för att ta hem en ny ligatitel. Det är dock inte bara Mourinhos namn som klingar högt i det blå lägret, utan också det offensiva mittfältet. Nu är Mata, Oscar och Hazard ett år äldre och än mer samspelta. Det bådar gott för Chelsea som lag och den anfallare som får starta framför denna supertrio. Mourinho lär dessutom få ordning på försvaret som under en längre tid setts som hans specialitet. Jag tror på Chelsea som ligamästare år 2013/2014.

*****

Twitter@ ZeebPearson

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply