bet365

Officiellt: Kurzawa klar för PSG

Lucas Digne har presenterats för Roma tidigare under dagen – då ersätts han omedelbart av den franske landslagsmannen. 22-åringen ansluter till huvudstadsklubben från en toppkonkurrent.

Laywin Kurzawa fick mycket uppmärksamhet här i Sverige efter att han i playoffen till U21-EM hånade John Guidetti när det såg ut som att svenskarna låg risigt till i matchen mot Frankrike. Det skulle dock sluta med att Sverige vände och vann denna match och därmed slog ut fransmännen, och sedan dess har de svenska guldhjältarna använt Kurzawas osportsliga hån som deras egen målgest.

Ute i Europa däremot har han snarare skaffat sig ett rykte som en av de hetaste talangerna på vänsterbackspositionen, då 22-åringen har imponerat för AS Monaco när klubben har tagit sig tillbaka till den franska fotbollens toppskikt. Det har lett till att det har funnits stort intresse för den landslagsmeriterade fransmannen, bland annat från LiverpoolArsenal och Manchester United.

Klar för PSG – ersätter Digne

Lucas Digne har presenterats som AS Romas senaste nyförvärv, och i och med det blev en plats för en vänsterback ledig i PSG:s trupp. Då ersätter man omedelbart den före detta Lille-spelaren med den högt ansedda talangen.

Vad prislappen landade på till slut är ännu okänt, men det står klart att den unge Kurzawa har skrivit på ett lukrativt femårskontrakt med huvudstadsklubben.

”Nytt steg i min karriär”

Även om PSG-fansen självklart är nöjda med det senaste nyförvärvet på Parc de Princes är det nog Kurzawa själv som är mest exalterad över flytten och allt vad den innebär.

— Jag är väldigt glad över att ha anslutit till en klubb, och ett projekt, så ambitiös som Paris Saint-Germain, säger 22-åringen till klubbens officiella hemsida och fortsätter:

— Jag kommer fortsätta utvecklas bredvid några av de bästa spelarna i världen. Att skriva på för huvudstadsklubben är ett nytt steg i min karriär.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply