Manchester United intresserade av belgisk anfallskraft?

Manchester United har haft problem med att få rätt på forwardsplatsen under säsongen, och då Falcao inte förväntas bli en permanent lagdel har United börjat se sig om över möjliga anfallsalternativ inför kommande säsong. Nu ryktas det att transferkikaren pekas mot Aston Villa och belgaren Christian Benteke. 

Sedan den stora belgaren anlände till Aston Villa 2012 har han hunnit bli något av en ikon och lagets stora stjärna. I slutet på föregående säsong åkte Benteke på en rejäl skadesmäll som höll honom utanför fotbollsplanen i över ett halvår, och missade där med VM i Brasilien. Återkomsten till fotbollsplanen började knackigt men efter vinteruppehållet har belgaren fullkomligt exploderat.

24-åringen har mäktat med 9 mål på 7 matcher och omtalas att vara i sin livs form. Många ser det som något förvånande att Benteke har varit trogen Aston Villa i tre säsonger, men efter sin nuvarande svit har intresset för den stora anfallen stigit.

Lösningen på Man Uniteds anfallsproblem?

Louis Van Gaal har haft problem med att hitta en stabil forward i sitt lagbygge under säsongen, då han valt att spela Rooney något lägre i banan. Både Falcao och Van Persies framtid i klubben sägs vara osäker, och Man United skall ha börjat sökandet efter ett starkt anfallsvapen till nästa säsong. Den holländska veterantränaren sägs ha blivit imponerad av Benteke under Uniteds möte med Aston Villa och överväger att försöka värva belgaren.

Efter Falcaos svårigheter med att anpassa sig till den engelska fotbollen ska Van Gaal vara angelägen få in en forward med Premier League vana, varav Benteke skulle uppfylla kriterierna. Ett eventuellt bud ska ligga på ungefär 25 miljoner pund för att säkra den starka anfallarens signatur.

Intresse på annat håll

Inte bara Manchster United är intresserade Bentekes tjänster. Den nuvarande formkurvan har inte ekat ohört, då både Liverpool och AC Milan har visat intresse för att förstärka deras offensiva linje. Milan särskilt har uppträtt i framkant och kommer med all förmodan att lägga ett bud på forwarden under sommarfönstret.

Christian Benteke själv har hållit sig kall i transferspekulationerna och inte visat några indikationer på att han önskar lämna Villa Park. Men rätt bud vid rätt tidpunkt skulle definitivt få ett Aston Villa med en svag ekonomi att överväga att släppa sin stjärna.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply