bet365

”Arsenal och Liverpool kom med bud på Cristiano Ronaldo”

Arsenal och Liverpool försökte värva Cristiano Ronaldo

I den nya boken Cristiano Ronaldo: The Biography skriver den spanske journalisten Guillem Balague att  Cristiano Ronaldos agent Jorge Mendes hade förhandlat med båda klubbarna.

Cristiano Ronaldo anses idag vara en av världens bästa fotbollsspelare. 2003 skrev han på för Manchester United och 2009 blev han världens dyraste spelare när han köpte av Real Madrid för närmare en miljard kronor. Men innan flytten från Sporting Clube till Old Trafford var portugisen nära att skriva på för Arsenal. I boken Cristiano Ronaldo: The Biography skriver den spanske journalisten Guillem Balague att Ronaldos agent Jorge Mendes hade samtalat med båda klubbarna, Ronaldo sades hemskt gärna vilja flytta till Highbury men istället blev det en flytt till Manchester United, något han troligen inte ångrar.

”Liverpool la ett bud på €8 miljoner”

Balague skriver följande i boken:

– Jorge Mendes hade möten med väldigt många europeiska toppklubbar om Ronaldo när han spelade i Sporting. Då bestämde sig Liverpool för att lägga ett bud på €8 miljoner (£5,7 miljoner), berättar journalisten.

Ronaldo ska ha rest till London tillsammans med sin mamma för att besöka klubbens träningsanläggning och träffa klubbens tränare Arsene Wenger, men istället kom de båda att bli motståndare, istället för klubbkamrater.

”Vi satt i en bil och Jorge (Mendes) höll på att ringa mig hela tiden för att vara säker på att ingen såg mig. Vi stannade vid en bensinmack och jag var då tvungen att täcka mitt ansikte. Jorge ringde mig var femte minut och sa, ”Var försiktig, var försiktig när du har folk i närheten”” säger Ronaldo i biografin.

Både Arsenal och Liverpool ska ha lagt bud på Ronaldo men tillslut blev det en flytt till Manchester United.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365