Uppgifter: Chelsea lägger vinnande bud på N’Golo Kanté

Uppgifter: Chelsea lägger vinnande bud på N’Golo Kanté

Transfersagan kan få ett slut

N’Golo Kanté har under våren omgivits av rykten om hans framtida klubbdestination sedan det blev klart att han inte skulle komma att stanna i mästarlaget Leicester City och nu sägs Chelsea ha lagt ett potentiellt vinnande bud på mittfältaren.

Chelsea är i färd med att rusta upp sin trupp för att unna stå pall med övriga topplag i England, då de förra säsongen hamnade på en tiondeplats i ligan, något som måste ses som oacceptabelt för ett lag som säsongen innan det vann ligan. Nye tränaren Antonio Conte är i full färd med att gå igenom försäsongsträningen och sätta sin prägel på truppen innan Premier League drar igång.

N’Golo Kanté, mästarlaget Leicester Citys begåvade mittfältare som även representerade Frankrike i EM 2016 i Frankrike, är av intresse för Londonlaget, precis som för flertalet andra stora klubbar ute i Europa och även övriga världen. Kinesiska laget Shanghai SIPG ryktas vara väldigt intresserade och beredda att lägga de nödvändiga pengarna, såväl som den franska stormakten Paris Saint-Germain.

The Daily Star rapporterar att Chelsea har tagit ett signifikant steg de senaste 24 timmarna för att lyckas få till en deal med den franske stjärnan. Tidningen skriver att Conte skall ha kommit fram till en överenskommelse om ett femårskontrakt med den 25årige Premier Leaguevinnaren. Kantés utköpsklausul på 20 miljoner pund skall inte vara något problem, då Londonklubben sägs erbjuda 29 miljoner pund och försöker se till att affären blir klar till helgen.

Kanté har även blivit erbjuden ett nytt kontrakt i Leicester City på 100 000 pund i veckan, något som han har avböjt, vilket hintar allt tydligare om att fransmannen kommer lämna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply