Chelsea planerar megabud på unga engelsmannen

bet365
bet365

John Stones jagas av Chelsea och kan köpas för en halv miljard kronor

I Everton har unge John Stones fått ett stort genombrott bredvid mittbackskollegan Phil Jagielka. 21-åringen ses som John Terrys ersättare av José Mourinho och han ska vara beredd att köpa Stones för en rejäl summa.

Redan som 17-åring debuterade John Stones för Barnsley mot Reading i The Championship. Mittbacken tog därefter snabbt en ordinarie plats i bottenlaget Barnsley som förlitade sig på unga spelare från sin fina ungdomsakademi. På en och en halv säsong blev det 25 matcher för moderklubben Barnsley innan Everton köpte honom för cirka 40 miljoner kronor.

Kontraktet med Everton sträckte sig till och med säsongen 2017/2018 och det var klart att klubben hade stora förhoppningar på mittbacken, som även kan spela högerback utan problem. Stones fick en del speltid under sin första säsong men det var först under den förra säsongen, Stones andra i Everton, som han fick sitt genombrott. Med sitt lugna och följsamma spel petade han rutinerade Sylvain Distin och cementerade sin plats bredvid Jagielka. 

Nu kan det bli svårt att behålla Stones för Everton då Chelsea ska vara beredda att ta med det stora checkhäftet till Goodison Park.

Redo att betala upp emot en halv miljard

Enligt ansedda The Thelegraph ska Chelsea redan ha lagt ett bud på cirka 320 miljoner kronor, ett bud som Everton inte ens övervägde. Därför menar tidningen att Chelsea ska förbereda ett nytt bud på 460 miljoner kronor för den fyrfaldiga engelska landslagsmannen.

Roberto Martinez förklarade tidigare i veckan att Everton inte är beroende av att sälja Stones för att klara ekonomin. Det sade han enligt BBC Sports under Evertons försäsongsturné i Singapore. Frågan är om man kan tacka nej till en halv miljard kronor för 21-åriga Stones.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply