Chelsea förbereder bud på Javi Martinez

Chelsea förbereder bud på Javi Martinez

Hiddink är ett stor fan av försvararen

Chelsea är i behov av att addera till sin trupp under detta pågående transferfönster och försvararen Javi Martinez från Bayern München står högt upp på interimtränaren Guus Hiddinks lista.

Chelsea är beredda att lägga in ett bud för Bayern München stjärnan Javi Martinez enligt rapporter från bl.a. Metro. The Blues har varit inne i en rätt svajig period, från ligamästare föregående säsong till en nuvarande 14 onde plats i ligan och med Jose ’The Special One’ Mourinho sparkad samt en trupp som inte alls verkar harmonisk tillsammans och det går många rykten om spelarna. Cesc Fabregas har fått en hel del tung kritik och mittfältet är ett område som har blivit identifierat som en prioritet. Guus Hiddink är ett stort fan av den 27 årige Javi Martinez, främst för hans förmåga att vara så ombytlig. Martinez kan spela som centerback såväl som mittfältare, något som skulle ge den holländske taktikinriktade Hiddink möjligheter.

Den före detta Athletico Bilbao mannen har spelat 17 matcher för de tyska mästarna den här säsongen och har samlat på sig extremt många troféer under sin karriär. Han har lyft både VM bucklan såväl som Champions League pokalen och Chelsea tror att den vinnarmentalitet som Martinez besitter skulle kunna visa sig vara ett vitalt lyft för hela truppen. Martinez skulle dock inte komma billigt. Spanjoren skrev dessutom nyligen på ett nytt kontrakt med Bayern München som skulle hålla honom i klubben till 2021 och det kommer nog krävas en häftig summa för att lösa ut honom.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply