Beckenbauer: ”Premier League kan inte köpa de bästa”

bet365

Franz Beckenbauer menar att Premier League inte är bäst

Flera menar att Premier League är världens bästa liga och det är utan tvekan den rikaste ligan. Men Franz Beckenbauer är inte speciellt imponerad över kvalitén och ligans framtidsutsikter.

Franz Beckenbauer är troligtvis en av världens främste försvarare genom tiderna. Den tyske sweepern, även kallad libero, hade stora framgångar i Bayern München, New York Cosmos och Västtyskland. Efter spelarkarriären har han också varit tränare för landslaget. Marseille och Bayern München.

Numer håller den tyska legendaren på med olika projekt runt om i Tyskland, samtidigt som han är fotbollsexpert för tyska Bild. I hans senaste uttalande sågar han Premier League, dess attraktionskraft och framtidsutsikter.
– De kan inte köpa alla. Klubbarna där kan framför allt inte köpa Messi, Ronald, Zlatan eller vår egna Thomas Müller. Ligan har inte någon av de bästa spelarna i världen. Vi i Tyskland har några av de bästa fotbollsspelarna, säger Beckenbauer enligt Bild.

Premier League-klubbarna tjänar redan nu överlägset mest i världen i TV-pengar. Nästa år kommer dessa intäkter mer än fördubblas vilket innebär helt nya pengar för alla lag i PL.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply