Paris Saint-Germain kan lägga superbud på Dele Alli

Paris Saint-Germain kan lägga superbud på Dele Alli

Tottenhamtalangen är intressant för de franska jättarna

Tottenham Hotspur har en jättetalang i unge Dele Alli, som har blivit uppvaktad av flertalet stora europeiska klubbar, däribland Real Madrid, och nu ansluter även Paris Saint-Germain till skaran med ett superbud på 50 miljoner pund.

Dele Alli kom till Tottenham Hotspur från MK Don i januari 2015 för enbart fem miljoner pund. Han stannade till och med kvar i sin gamla klubb säsongen ut, innan han kom till Spurs och trots sin ringa ålder lät tränare Mauricio Pochettino honom börja spela i a-laget nästan från början. Väl i klubben har han snabbt lyckats etablera sig som en riktigt lovande talang, och förra säsongen fick han spela 46 matcher, gjorde 10 mål och 11 assist för Tottenham. Den stora fotbollstidningen Fourfourtwo utnämnde till och med Alli som världens största talang i en stor undersökning av talanger.

Tidigare har det rapporterats att flera stora europeiska klubbar är ute efter att värva 20-åringen, bland annat sägs Real Madrid och ärkerivalerna Arsenal ha varit intresserade, men nu skriver den engelska tidningen The Mirror att det är Paris Saint-Germain som är närmast en affär, då den franska toppklubben sägs vara beredda att betala hela 50 miljoner pund för mittfältarens tjänster. Det mycket lovande prospektet Alli, som tidigare i höstas skrev på ett nytt kontrakt med Tottenham, kan komma att lockas av spel utomlands och en högre lön, men Tottenham har också etablerat ett rykte om sig att satsa på sin unga talang, något som har gett avkall och som garanterar Alli en plats i startelvan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply