bet365

Southampton planerar bud på QPR-anfallaren

Saints vill värva Charlie Austin

Southampton ska, enligt engelska medier, vara ute efter Queens Park Rangers skyttekung Charlie Austin och sägs förbereda ett bud på anfallaren

Charlie Austin har med sina 17 mål under säsongen sett till att QPR åtminstone haft en teoretisk chans att undvika nedflyttning från Premier League. Men sedan i helgen står det klart att klubben degraderas till Englands näst högsta serie men mycket talar för att Austin inte gör laget sällskap ner i seriesystemet. Intresset för 25-åringen är stort då ett antal klubbar i Premier League har uttryckt sitt intresse för Austin. En av klubbarna som visat intresse är Everton som har givit sig in i jakten på Charlie Austin.  Några andra klubbar är Newcastle, West Bromwich och Southampton vilka också sägs vara ute efter måltjuven. Nu rapporterar Daily Express att den sistnämnda klubben i dagarna kommer att lägga ett bud för att sno åt sig Austin.

Läs artikeln: Charlie Austin ett hett namn för toppklubbarna

 

Austin vill stanna i södra England

Southamptons bud ska ligga på omkring 10 miljoner pund. QPR värderar anfallaren till 14 miljoner pund men klubben bör verkligen överväga ett eventuellt bud då Austin hittills har vägrat att skriva på det nya kontraktsförslag som QPR erbjöd i januari som skulle ge den förre Burnley-spelaren en veckolön på 60.000 pund i veckan, motsvarande 750.000 kr. Det mesta tyder på att London-klubben kommer att förlora sin guldklimp i sommar.

Trots intresset från Newcastle och West Bromwich har Austin annonserat att han gärna stannar i södra England, vilket öppnar upp för Southampton.

Om Austin, som spelat 33 matcher i årets Premier League, väljer Southampton till nästa säsong så kommer han att få konkurrens av italienaren Graziano Pellé, som verkligen imponerat under sin första säsong i Saints, samt Jay Rodríguez som nyligen skrev på ett nytt långtidskontrakt med klubben som sträcker sig till 2019.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply