bet365

Officiellt: QPR förlänger med Ramsey

bet365

Queens Park Rangers förlänger kontraktet med tränaren Chris Ramsey

När Harry Redknapp sade upp sig i februari tog Chris Ramsey över rodret i QPR och det kommer han göra tre år framåt bekräftar klubben på sin officiella hemsida.

Chris Ramsey är en gammal uppskattad högerback som främst spelade i divisionerna precis under Premier League för klubbar som Bristol City, Brighton, Swindon och Southend. Tidigt under sin aktiva spelarkarriär började han fokusera på tränarspåret och började läsa kurser för att sadla om till tränare så småningom. 1998 fick han sitt första uppdrag som huvudtränare för Englands U20-landslag, en post han hade hand om i två år. Därefter tillhörde han Tottenhams organisation som utvecklingsansvarig för akademin i drygt 10 år innan han sade upp sig 2014.

I november 2014 tillträdde han som assisterande tränare till Harry Redknapp i hopp om att försöka rädda kvar London-klubben i Premier League. Efter en tung vintersäsong sade Redknapp upp sig och Ramsey tog tillfälligt över som huvudtränare. Nu belönas han för sitt fina arbete med ett treårskontrakt, trots att QPR redan har åkt ur Premier League.

Satsar långsiktigt på egna produkter

QPR bekräftar på sin officiella hemsida att Ramsey har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med juni 2018. Ramsey ska vara huvudpersonen i QPRs nya vision: att satsa på de egna ungdomarna. Det bevisade Ramsey genom att ständigt ge egna produkter som Darnell Furlong och Michael Doughty speltid under vårhalvan av Premier League. Den satsningen ska fortsättas bekräftar både sportchefen Les Ferdinand och ägaren Tony Fernandes.

Sportchefen och den förre storspelaren Les Ferdinand förklarar beslutet om förlängningen med Ramsey:

– Hans tränarmetoder är av högsta klass och på grund av möjligheten med att arbeta med unga spelare som vill uppåt i karriären är han den perfekta tränaren. Vår nya filosofi är att utveckla unga talanger och flytta upp spelare från de egna leden.

– Vårt huvudmål är att bygga om klubben. Om vi kan återvända till Premier League hade det varit fantastiskt, men vårt huvudfokus är att återbygga QPRs traditioner. Det kanske tar tid men med Ramsey har vi en man som är villig att ta den utmaningen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply