Dzeko tvåmålsskytt när City tog en sen seger

Den första halvleken var uppe och ner, inne och ut och åt alla andra möjliga håll. Trots att det inte blev några mål i just den delen av matchen så bjöds det på mycket annat, bland annat ett kortregn. Bara i den första halvleken så delades det ut 4 gula kort och 1 rött. I den 23:e minuten så fick bortalaget, Manchester Citys James Milner ta ett tidigt bad och City fick klara sig med 1 man mindre under resterande tid av matchen.

Efter en halvlek färdigspelad så krävde West Brom förändring och man satte i den 63:e minuten in Peter Odemwingie, istället för Graham Dorrans. Detta blev ett byte som snabbt skulle betala av sig, eftersom just Odemwingie var den spelare som i den 67:e minuten skulle finna en löpande Shane Long att passa till inne i straffområdet. Long kunde sedan enkelt stöta till bollen och gav West Brom en oförväntad, men ändå välförtjänt 1-0 ledning.

Men en förlust var inget som Mancinis manskap ville åka hem med och man började i den 78:e minuten, utmed bytet av Gareth Barry mot Edin Dzeko, slå på sin totaloffensiv. För bara 2 minuter efter detta byte så lyckades just Edin Dzeko få skallen på Carlos Tevez frispark, och kunde nicka in 1-1 för bortalaget.
När matchen väl var på väg att gå mot sitt slut och de flesta City-fansen redan knutit ihop julskinkan för i år så hände det oförväntade. Efter en total speldominans utav West Brom, och framför allt av den inlånade Lukaku, så vände spelet helt och hållet och i den 92:a minuten så kunde Edin Dezko bli tvåmålsskytt efter att ha petat in en läcker sidledspass ifrån sin anfallskollega, Sergio Agüero.