Dortmund testar veteran-back

Den serbiske försvarsstjärnan, Neven Subotic, åkte på en tung knäskada i lagets möte mot Wolfsburg tidigare under hösten. Skadan håller honom borta för resten av säsongen, vilket nu gör att Jürgen Klopp och hans manskap söker efter ersättare.

Enligt klubbens officiella hemsida ska den forne tyske landslagsmannen, Manuel Friedrich, just nu provträna för klubben i hopp om att skriva på för resten av säsongen. Friedrich tillhörde Bayer Leverkusen i sex år, innan han i somras släpptes och blev klubblös.

– Manuel Friedrich har erfarenhet och mycket kvalitet. Nu handlar det om hur det ligger till med hans form, sade Dortmund-tränaren till klubbens hemsida och fortsatte:

– När prövotiden är slut, kommer vi med ett beslut kring hans framtid. På grund av Subotics skada, måste vi nu agera snabbt.

När Friedrich plockades upp i Mainz A-lag för över tio år sedan, gick Klopp själv i pension efter 12 år som spelare i klubben. Därefter tog han i stället över rollen som tränare.

– Friedrich är en väldigt adaptiv person, väldigt god och intelligent grabb. När han kom till klubben valde jag att lägga skorna på hyllan som spelare, så han kunde ta min plats.

Friedrich har även förflutet i Werder Bremen, innan han 2007 skrev på för Bayer Leverkusen där han gjorde över 150 matcher.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply