Delad ära på Borås Arena

Det var en händelserik match som spelades på Borås Arena på lördagseftermiddagen. Helsingborg stod för motståndet.

I inledningen var det Elfsborg som var bolltransportörer, medan Helsingborg hade chanserna. Accam var revanschsugen efter 0-3-förlusten mot deras största rivaler Malmö FF tidigare i veckan. Han sprang och visade engagemang.

Målen uteblev dock för Roar Hansens mannar.

Helt plötsligt vände matchen, hemmalaget tog över mer och mer. Helsingborg fick knappt röra bollen. Bollinnehavet skulle ge utdelning. 1-0 kom för Elfsborg efter 36 minuter. Rohdén sköt i stolpen och på returen hann Lasse Nilsson reagera snabbast och slog in ledningsmålet. Ett mycket välförtjänt mål från Elfsborgs sida.

Sedan hände det något. Det blev halvtid, och lite till. Maskerade i Helsingborgs-klacken tände nämligen igång ett antal bengaler som gjorde att domaren Stefan Johannesson valde att bryta matchen. Att få en längre vila betydde det kanske för Helsingborg, medan för Elfsborg betydde det ett längre matchavbrott som skulle visa sig vara förödande.

Det dröjde inte länge innan kvitteringen kom för Helsingborg när matchen blåstes igång igen. Helsingborgs Imad Khalili slog ut bollen till högerlöparen Emil Krafth. Den sistnämnde slog sedan ett perfekt inlägg som nådde ända bort till just Khalili. Han hade sökt sig bort till den vänstra sidan och försvaret hade missat honom. Ostört nickade han in kvitteringen i den 47:e minuten bakom en chanslös Kevin Stuhr Ellegaard.

Den sistnämnde hade dock en lyckad match med flera fina ingripanden, precis som Helsingborgs målvakt Pär Hansson som bland annat bjöd på en riktig reflexräddning när en Elfsborgs-nick ändrade riktning på grund av en Helsingborgförsvarare.

Fem minuter efter att kvitteringen för Helsingborg kommit, så skulle Elfsborgs uppförsbacke bli brantare. Försvararen Sebastian Holmén blev frilägesutvisad efter att ha tacklat ned David Accam.

Det blev dock inte någon uppförsbacke för Elfsborg. Man tog över matchen helt och Helsingborg fick knappt röra bollen. Helsingborg hade dock sitt snabba omställningsspel, men inte mer än så.

Anders Svensson flyttades ned för att fylla Holméns tomrum, vilket visade sig fungera utmärkt för Elfsborg. Man skapade chanser efter chanser.

Resultatet stod sig dock. 1-1.

Helsingborg ligger kvar på sin tredjeplats med sina 46 poäng, medan Elfsborg placerar sig fortsatt inte bättre än en sjätteplats med 39 poäng.