Dansk succéanfallare vill till Premier League

Andreas Cornelius, 19, ses trots sin ringa ålder som Danmarks nästa storstjärna, och förväntas överta rollen som landets främste anfallare framför Juventus bråkstake Nicklas Bendtner. Ynglingen är, liksom Serie A-spelaren, en fysiskt stor och stark spjutspets med näsa för målskytte, vilka är kriterier som efterfrågas allt oftare bland Europas toppklubbar nuförtiden.

FC Köpenhamn-strikern har under denna säsong mäktat med 15 gjorda mål på 27 matcher, vilket har lockat intresse från utländska storlag. Under säsongen har scouter från Arsenal och Manchester United befunnit sig på plats i den danska huvudstaden för att se Cornelius spela. Även Inter och Juventus uppges vara lockade, men om spelaren själv får bestämma är det Premier League som gäller.

”Jag tycker att Premier League är den bästa ligan i världen och jag skulle älska att spela där”, säger han till Bold.dk. ”Det skulle vara som en dröm som går i uppfyllelse. Men det är fortfarande en lång väg kvar och jag har ännu mycket att lära.”

”Jag har kontrakt med Köpenhamn över de närmsta fyra åren, vilket känns som en bra tidsram för mig även om saker och ting förändras snabbt i fotbollsvärlden så man vet aldrig.”

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply