Colombia segrare i gruppfinalen

Avvaktande var nyckelordet i den första halvleken i båda lägren. Varken Colombia eller Elfenbenskusten ville göra det första misstaget. Men halvleken saknade inte sin spänning.

Elfenbenskusten var det mer spelfördelande laget medan Colombia förlitade sig på kontringar. Båda taktikerna medförde sina respektive chanser, den bästa signerat Teo Gutierrez som träffade fel i ett en-mot-en läge mot Elfenbenskustens målvakt Copa.

Elfenbenskusten hade även de sina chanser. Inte minst när den Colombianske-målvakten Ospina fick städa upp efter sitt eget misstag. Yaya Touré plockade upp en dålig rensning av Ospina, passade vidare till ytterbacken Aurier som fick till ett bra skott som dock räddades.

Den första halvleken slutade mållöst och vi fick vänta 20 minuter in i andra halvlek innan det skulle trassla till bakom målet i Brasilia. Monaco-mittfältaren James Rodriguez nådde högst på en hörna till 1-0 Colombia. Vi behövde inte vänta exakt lika länge för nästa mål för minuter därpå utökade inhopparen Juan Quintero till 2-0 efter att Serey Die tappat bollen till ett 3-mot-2-läge för Colombia.

Det första målet satte verkligen fart på en annars relativ tempofattig match. Elfenbenskusten fick till en viktig och snabb reducering genom ett mycket vackert solo-mål av Gervinho.

Trots påtryckningar lyckades inte Elfenbenskusten inte få till en kvittering och Colombia är nu i praktiken klar för avancemang medan Elfenbenskusten går en ödesmatch till mötes mot Grekland i den sista omgången.