Colombia nollade Grekland

Då var det dags att sparka igång grupp C i detta VM-slutspel. Uppsnackade Colombia, med idel storstjärnor, tog emot Grekland. Favorittippade Colombia var också snäppet vassare och vann med klara 3-0.

Colombia inledde väldigt piggt och det tog bara 5 minuter innnan dem också skulle ta ledingen. Cuadrado tog sig runt på högerkanten och slog ett inspel snett inåt bakåt som den offensive vänsterbacken Pablo Armero stötte i mål med sin svagare fot, nämligen högerfoten.

Anfallet efter ledningsmålet hade Grekland en kvalificerad kvitteringschans men annars var det Colombia som kändes farligast med mycket fart och finess. Grekerna var ändå inte ofarliga och man var ytterst nära att kvittera i den första halvlekens sista minut med ett rungande distansskott som Ospina fick sträcka sig på.

I den 58:e matchminuten föll ett mycket psykoligskt viktigt mål när River Plate-anfallaren Teofilo Gutierrez satte 2-0. Målet förhandleddes av en hörna där Sanchez skarv landade precis framför fötterna på 29-åringen.

Grekland skulle dock få ett jätteläge att reducera strax efteråt när veteranen Theofanis Gekas på något sätt lyckades få sin nick i ribban när han ställdes helt ren framför målet. Efter det hände inte särskilt mycket. Colombia försvarade långt ner i planen, men man skulle ändå hinna göra 3-0. En av planens bättre, James Rodriguez, placerade in bollen vid stolpen.

José Pekermans mannar vinner med 3-0 och får en drömstart på turneringen.