Chelsea missar slutspel trots storseger

Det blev inget roligt avslut för det danska överraskningslaget, Nordsjälland, som inför kvällens möte med Chelsea på Stamford Bridge hade presterat över mångas förväntan i årets Champions League-spel. Men idag stötte laget på ett tveklöst för bra motstånd för att ha något att göra i jakten om poängen. Även om det såg ovisst ut ett bra tag.

För det skulle dröja länge innan det första målet kom, och innan hann det hända en hel del – bland annat två straffar.
Gästerna hade chansen ta ledningen efter drygt 30 minuter spelade, då lagets kapten, Nicolai Stokholm, klev fram till straffpunkten i hopp om att spräcka nollan i matchen. Men dansken lyckades inte överlista Petr Cech, vilket skulle ge Chelsea samma chans att ta ledningen några minuter senare, då genom Eden Hazard.
Belgaren lyckades inte heller sätta bollen i nät, utan det skulle krävas en mittback för att visa hur straffar skall läggas. David Luiz gjorde, på den tredje straffsparken på åtta minuter, det förlösande 1-0-målet i hemmalagets favör, vilket skulle vara början på en målfest på Stamford Bridge denna kväll.

Fernando Torres utökade ledningen precis innan halvtidsvilla, men Nordsjälland skulle komma att reducera, genom holländaren Joshua John, endast 20 sekunder in i den andra halvleken. Närmare än så kom dock inte gästerna, utan istället skulle Chelsea höja tempot ytterligare och till slut mer eller mindre förnedra motståndet.

Mittbacken Gary Cahill nätade i den 51:a minuten, tätt följt av Torres – som inför ikväll inte hade noterats för ett mål på över en månad – andra fullträff i matchen. Därefter drog engelsmännen ifrån resultatmässigt, och när klockan hade tickat över 70 minuter stod det 6-1 till Chelsea, efter nya mål av Juan Mata och brassen, Oscar.

Hemmalaget behövde inte anstränga sig nämnvärt mot ett uppgiven Nordsjälland, under den resterande tiden av matchen. Istället var de sista minuterna en enda stor väntan på slutsignalen, och eftersom Juventus besegrade Shakhtar Donetsk var det inga glada nyheter som nådde Rafael Benitez och Chelsea-spelarna efter slutsignalen. De missar slutspel i denna prestigefyllda turnering, så laget får numera rikta in sig på spel i Europa League, turneringen som klubben kommer att spela i för första gången någonsin.