Celtic gick segrande ur svenskmöte i Champions League

Kim Källströms Spartak Moskva hade besök av Mikael Lustigs Celtic i kvällens Champions League. Det visade sig att Celtic var laget som skulle dra det längsta strået.

Matchen rivstartade när Gary Hooper satte 0-1 redan efter 12 minuters spel. Det var Lustig som assisterade till målet efter att han vunniot bollen av planens andre svensk, Kim Källström.

Hemmapubliken var tydligt missnöjda och burop hördes redan efter cirka 20 spelade minuter. Då steg Kim Källström fram och slog en finfin passning till Ali som passade bollen vidare till Emmanule Emenike som sprang in med bollen i öppet mål. Ställningen i paus var 1-1.

I den andra halvleken rivstartade Spartak och Emenike blev tvåmålsskytt redan i den 48:e minuten efter att ha fått en passning på en retur och bara kunnat stöta in bollen i målet.

Hemmafansens glädje blev dock inte långvarig, utan efter en dryg timmes spel blev Gary Hooper neddragen och Spartaks mittback Juan Insaurralde blev visade det röda kortet. Spartaks olycka slutade inte här utan i den 71:a minuten kvitterade Celtic efter ett självmål där bollen sist rörde Dimitrij Kombarovs ben.

Som om det inte vore nog nickade dessutom Celtics Samaras in 2-3 i den 90:e minuten och Celtic fick med sig tre viktiga poäng hem till Skottland.

Detta var Celtics första bortavinst i Champions League och klubben går tillfälligt upp i ledning i grupp G där även Barcelona och Benfica är med.