Cavani sänkte skadedrabbat Inter

Napoli var ovanligt stora favoriter för att vara mot ett sådant bra lag som Inter. Med tanke på Inters skadeproblem och dåliga form var det inte konstigt egentligen. Det tog bara tre minuter innan det kändes bekräftat, när Goran Pandev slog en underbar passning till Edinson Cavani som påbörjade sin stora kväll här.

Men Inter gjorde en helt okej match utifrån sina förutsättningar, men bakåt är man väldigt sårbara. Det märks att många spelare inte är vana att spela tillsammans. Dock fick gästerna med sig en straff efter 22 minuter, kanske lite tveksam men straff blev iallafall och Ricky Alvarez satte dit den bakom Morgan De Sanctis som gick åt rätt håll men kunde inte hålla straffen.

Tio minuter senare var det Napolis tur att få en straff när Jonathan tacklade ner Camilo Zuniga och gav Cavani möjligheten att göra sitt andra mål. Det gjorde han distingt och Napoli hade med sig 2-1 till den andra halvleken där man mest försökte säkra ledningen och backade hem lite grann till en början. Det gav utdelning och när Inter inte orkade framåt mer så gick Napoli framåt igen och 3-1 kom genom Edinson Cavani på passning från Goran Pandev. Uruguayanen fick sitt hat-trick och fortsätter att stärka sitt namn på aktierna i fotbollseuropa.

Napolis seger gör att man har sju poäng ner till Milan på tredjeplatsen med tre matcher kvar och en direktplats till Champions League är nästan klar. Inter glider allt längre ifrån europaspel och med fem poäng upp till Roma med tre matcher kvar och en urusel form talar i stort sett ingenting för Inter spelar i Europa League nästa säsong.