Cabaye sänkte Villa med vackert mål

Det vankades ett ångestladdat möte på Villa Park den här tisdagskvällen. 17:e placerade Aston Villa tog emot 15:e placerade Newcastle. Två lag som under den senaste tiden varit i mycket dålig form. Hemmalaget åkte ur ligacupen mot Bradford för drygt en vecka sedan och i helgens FA-cup spel åkte man ut mot Millwall på bortaplan. Samtidigt hade Newcastle tre förluster på de fyra senaste matcherna.

Den senaste veckan har det snackats väldigt mycket om Newcastles franska värvningshysteri. Idag fanns Debuchy, Gouffran och Moussa Sissoko med från start och framförallt Sissoko kom att utmärka sig under matchens gång. I den 19:e matchminuten slog han nämligen en alldeles briljant passning fram till Papiss Cissé. Senegalesen gjorde inget misstag och placerade bollen kyligt bakom Brad Guzan och gav bortalaget ledningen med 1-0. 12 minuter senare small det bokstavligt talat till återigen. Yohan Cabaye bombade in 2-0 med ett vackert skott som var helt otagbart för Guzan.

Newcastle kontrollerade resten av halvleken på ett bra sätt och Aston Villa fick istället inrikta sig på att försvara. Dock vaknade Birmingham-laget till under den andra halvleken. Efter bara 4 minuter tilldelades man en straff som Christian Benteke förvaltade på bästa möjliga sätt. Trots massor av chanser att både kvittera och ta ledningen så lyckades man inte ta till vara på sina chanser. Istället vann Newcastle ångestmötet med 2-1.