Blytung seger för Queens Park Rangers

Det var upplagt för en sexpoängsmatch i Premier League, när jumbon Queens Park Rangers besökte St Mary´s för spel mot nykomlingen Southampton, som även se slåss för sin överlevnad. Och även om hemmalaget Saints förde matchen, var det födelsedagsfirande Harry Redknapp som fick jubla efter slutsignalen mto sin gamla klubb.

För trots att Southampton förde matchen direkt från start och etablerade ett spel framåt, var det Queens Park Rangers som kontrade in ledningsmålet i den första halvleken. En snabb omställning slutade med att en långboll tog sig fram till nyförvärvet Loic Remy, som skickligt tog sig runt målvakten och sköt in bollen i det tomma målet, efter blott 14 minuters spel.

Southamptons hårda press fortsatte och i slutskedet av den första halvleken kom också belöningen. Ett långskott från Jay Rodriguez räddas av målvakten Julio Cesar, men returen flyger rakt ut till en framstormande Gaston Ramirez, som med kanske säsongens kyligaste avslut chippar bollen över målvakten och in till 1-1.

I den andra halvleken var det Southampton för hela slanten och när Julio Cesar tvingades kliva av med kvarten av med en skada, såg det riktigt tungt ut för Redknapps mannar. Men som ex blixt från klar himmel tog istället Londonklubben ledningen endast minuter senare.

Efter en fin prestation från Ji Sung Park som vann bollen i en närkamp med Yoshida, kunde han spela in bollen till Jay Bothroyd som stötte in 2-1 till jumbon. Southampton pressade på för en kvittering, där Yoshida fick den bästa chansen med en nick mitt framför mål, men inbytte Robert Green stod för en fenomenal räddning och QPR vann med 2-1.

Det var jumbons blott tredje vinst den här säsongen och lagets chanser till överlevnad stärktes något, även om det är en bra bit upp till säker mark.