Belgien och Kroatien kryssade

Kroatien startade bäst och tog ledningen redan efter fem spelade minuter. Mittfältaren Perisic stod för målet.
Belgien såg stela ut till en början, men kom igång på riktigt efter Kroatiens mål och började skapa hörnor och ett fåtal giftiga målchanser.

Belgiens fina spel skulle ge utdelning till slut, när högerbacken Gillet kvitterade till 1-1 strax innan halvtid – helt välförtjänt och rättvist.

Belgien fortsatte på samma sätt, med en offensiv fotboll i andra halvlek. Dock försvarade sig Kroatien väldigt bra och tillät inte Belgien skapa många vassa målchanser. Offensivt sett hade Kroatien inte mycket under hela andra halvlek. Det enda man hade som var halvfarligt var en nick från Mandzukic som smet utanför.

Belgien hade en bra chans för att ta ledningen i slutskedet av matchen, men Mirallas skott gick utanför.

Matchen slutade 1-1 – ett rättvist resultat, då många trodde på en jämn match på förhand.