Bekväm hemmaseger för Frankfurt

Armin Vehs röda örnar, jagar såväl Champions League-kvalplatsen och Europa League-platsen med endast två matcher kvar att spela. På lördagseftermiddagen tog man emot ett pressat Düsseldorf, som i botten delar poäng med kvalplacerade FC Augsburg på 30 poäng.

Men gästerna från Düsseldorf skulle få en tuff uppgift när man gästade ett kokande Commerzbank Arena. Hemmalaget var det klart hungrigare och satte redan från start ett enormt tryck mot de vitklädda, som hade svårt att ta sig framåt i banan. Efter halvtimmen spelad kom också 1-0 bakom Fabien Giefer i bortamålet. Lakics avslut räddades tämligen enkelt, men från nära håll kunde Alexander Meier trycka in kvitteringen i öppet mål.

Bortalaget lyckades stå emot relativt väl under den första halvleken. Trots att Frankfurt hade flera chanser att utöka sin målskörd, stod det 1-0 när man gick in i pausvilan. Fem minuter in i den andra, skulle dock ett logiskt 2-0-mål falla in, när Srdan Lakic nickade in Takashi Inuis hörna från höger.

Fortuna Düsseldorfs bleka offensiv fortsatte att vara tam även på lördagseftermiddagen. Under matchen fick man bara ett skott på mål, men det avslutet skulle också gå in bakom en kall Nikolov. Dani Schahin stod för en fin soloräd, när dunkade in reduceringen tätt intill Nikolovs stolpe i den 79:e matchminuten.

Någon vidare kvitteringsjakt blev det inte och Frankfurt bevakade sin ledning väl. Med tre minuter kvar av ordinarie matchtid kunde hemmalagets målkung, Alexander Meier, elegant knorra in 3-1 och sätta spiken i kistan.

Därmed lägger sig Eintracht på en femteplats i tyska Bundesliga, med fyra poäng ned till sexan Freiburg. Armin Vehs mannar har chans att nå även en Champions League-plats, då man bara har tre poäng upp till Champions League-kvalplacerade FC Schalke 04. Fortuna Düsseldorf däremot, har sjunkit ned till den sista fastmarken i tabellen, men på samma poäng som Augsburg.