Bekräftar: Donny van de Beek får lämna United i januari

Bekräftar: Donny van de Beek får lämna United i januari

Donny van de Beek värvades till Manchester United under sommaren 2020 men har aldrig lyckats ta en startplats på Old Trafford. Nu bekräftar tränaren Erik ten Hag att mittfältaren får lämna under januarifönstret.

Redan innan säsongen försökte Manchester United att göra sig av med den nederländske mittfältaren Donny van de Beek då han inte fanns med i framtidsplanerna. Man lyckades dock inte få till någon övergång för spelaren som suttit i frysboen under hösten.

Nu bekräftar tränare Erik ten Hag att 26-åringen får lämna i januari.

– Jag tror att Donny behöver spela. I några matcher har han varit med i truppen, så han har haft möjligheten. Han fick en långsam start på säsongen eftersom han fortfarande återhämtade sig från fysiska bakslag. Men han är tillbaka nu och gör det väldigt bra i träning. Så om inte vi kan ge honom chansen, då förstår jag att han behöver spela för sin karriär och allt annat, säger United-tränaren enligt lokaltidningen Manchester Evening News.

Van de Beek själv uttalade sig i förra veckan och öppnade då för att lämna Old Trafford.

– Jag vill spela matcher igen. Men tränaren väljer andra spelare just nu. Vi har en stor trupp och jag är inte den enda som knackar på dörren. Vi får se vad som händer i januari. Jag måste spela matcher väldigt snart, om inte i Manchester United så i en annan klubb. sa han då enligt Daily Mirror.

Van de Beek kom till Manchester United i september 2020 och har sedan dess stått för två mål och två assist på 62 matcher. Denna säsong har det endast blivit 21 minuters speltid.

Spelaren har kontrakt med United till och med sommaren 2025 med option på ytterligare ett år.

SE ÄVEN: Uppgifter: United intresserat av succéanfallaren

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply