Beckenbauer: ”Han är världens bäste”

Lagom till slutspurten av det ärofyllda titelracet Ballon d’Or, där världens bäste fotbollsspelare ska koras, har Tysklands forne mittbacksstjärna Franz Beckenbauer klargjort sin synpunkt i frågan. Till det mystiska PR-jippot Galaxy 11, vars startelva ska tas ut av Beckenbauer i egen hög person, har nu en spelare – lagkaptenen – trätt fram som den första delen i pusslet. Den rollen tillskrev Lionel Messi, 26, samtidigt som fotbollsvärlden tålmodigt väntar på de spelare som kommer att följa.

Enligt laguttagaren var det dock inte någon slump att Messi blev den första att väljas, i samma veva tilldelas kaptensbindeln.

– Jag anser att Messi är den bästa spelaren i världen. Hans talang, hans rörelse och hans skicklighet är extraordinära och så är han kapabel till att göra mål. Han är en sann ledare, dessutom är han en gentleman utanför planen och hans karaktär är perfekt, säger Beckenbauer i en exklusiv intervju enligt Goal.

Försvarsikonens hyllningar till trots, har Messi säkerligen svårt att glädjas nämnvärt mycket av berömmet. Argentinaren drog nämligen på sig en skada i helgens ligamatch, vilken beräknas att hålla honom borta från spel i 6-8 veckor framöver.

 

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply