Bayern München mosade Werder Bremen

Bayern München leder Bundesliga och går med rekordtaker mot en ny ligatitel. Efter dagens storseger mot Werder Bremen, med bland annat Toni Kroos och Thomas Müller utanför planen, har man på nytt bjudit på ett riktigt styrkebesked.

Bayern tog ledningen efter 25 minuter spelade minuter, när ett fint inlägg från högerkanten av Lahm mot ett flertal inspringande lagkamrater, stöttes in av Arjen Robben förbi den chanslösa Werder Bremen-målvakten. Det var Robbens blott andra ligamål den här säsongen.

Det blev starten på en forcering, där först Arjen Robben spelade fram en helt fri Shaqiri, som dock inte lyckades få tag på bollen och tappade chansen. Minuter senare fälldes Robben i ett kanonläge och fixade en frispark. Robben slog själv in frisparken, som perfekt nickades in av Javi Martinez till 2-0.

Werder Bremen försökte komma igen innan halvtid, med ett par hyfsade chanser, men istället blev det en tung utvisning som drabbade laget i den 44 matchminuten. Sebastian Prödl drog ner en helt fri Mario Gomez och fick syna det röda kortet. Den efterföljande frisparken från Shaquiri missades visserligen, men Bayern München hade kopplat ett starkt grepp om matchen redan till halvtidsvilan.

Och mardrömmen fortsatte i den andra halvleken för gästerna, där ett inkast från Lahm till Gomez öppnade för nästa mål. Anfallaren kom fram på högerkanten och slog in bollen i straffområdet, som av misstag slogs in i egen målbur av Gebre Selassie. Och direkt efter, med blott sex minuter spelade av den andra halvleken, var det 4-0 på tavlan. Shaqiri lyfte vackert bollen över Werder Bremens försvarslinje till Franck Ribery, som i sin tur lyfte bollen perfekt över målvakten till en helt ensam Mario Gomez som in bollen i det tomma målet.

Werder Bremen reducerade visserligen något överraskande efter 58 minuters spel med en spelare mindre på planen, där ett längre anfall slutade med att ett misslyckat avslut spelade fram Chelsea-lånet Kevin De Bruyne vid den bortre stolpen, där han enkelt reducerade till 4-1. Noterbart är att det var det blott åttonde ligamålet som Bayern München släppt in den här säsongen.

Bayern München utökade sedan ledningen med fyra minuter kvar, efter att Philip Lahm chippat in en perfekt passning till Franck Ribery som helt fri i straffområdet direkt på volley sköt in 5-1 i nätmaskorna. Och två minuter senare var det nya svängdörrar i Werder Bremens försvar, när en ny fin framspelning av Arjen Robben serverade Mario Gomez, som skickade in bollen hårt vid den bortre stolpen till slutresultatet 6-1.