Barcelona körde över Getafe

Barcelona fick äran att inleda söndagens spel i La Liga genom att köra över Getafe med hela 6-1. Matchen på Camp Nou blev aldrig spännande och hemmalaget tog en väldigt enkel trepoängare. Barca leder nu ligan tolv poäng före Atlético Madrid som möter ligasjuorna Rayo Vallecano under söndagskvällen.

Alexis Sanchez gjorde sitt första ligamål för säsongen när han gav hemmalaget ledningen i matchöppningen. Andres Iniesta slog en perfekt genomskärare och Sanchez kunde enkelt rulla in bollen förbi Jordi Cordina.

Lionel Messi ökade på ledningen till 2-0 med sitt 35:e mål i La Liga den här säsongen. Återigen var Iniesta inblandad, när han hittade fram till Thiago med en perfekt lobb i straffområdet. Thiago petade bollen till Messi som rullade in matchens andra mål med vänsterfoten.

David Villa fick sedan slut på måltorkan i ligaspelet genom att göra 3-0, fint framspelad av Jordi Alba. Villa hade inte gjort mål i ligan sedan november innan han fick en perfekt djupledsboll från Alba och tunnlade Cordina.

Inhopparen Cristian Tello fick även han skriva in sig i målprotokollet efter bara sex minuter på plan. Messi stod för en fin soloprestation och rullade bollen i sidled till Tello, som sköt med högern och fick in bollen bakom Cordina med ett snyggt avslut.

Alvaro Vasquez, även han inbytt i matchen, gjorde ett tröstmål för Getafe när Alba misslyckades med en hemåtnick till Victor Valdes och Alvaro hann emellan med sin högerfot. Han petade bollen förbi Valdes och reducerade till 4-1 med sju minuter kvar.

Barcelona nöjde sig dock inte där utan gjorde två mål till innan slutsignalen. Iniesta fick kröna sin fina insats med ett 5-1-mål assisterad av Messi innan mittbacken Gerard Pique fick avrunda matchen med att rulla in 6-1 i öppet mål. Thiago blev helt fri med Cordina men valde att passa i sidled till mittbacken som enkelt rullade in matchens sjunde mål.