Barcelona besegrade Atlético Madrid – 13 poäng före Real Madrid

FC Barcelona besegrade Atlético de Madrid på Camp Nou med 4-1. I matchstarten var Atlético med i matchen ett bra tag och tog dessutom matchens första mål genom Falcao. Men efter det så var det Barcelona för hela slanten.

Adriano skruvade in en kandidat till säsongens finaste när han satte in kvitteringen. Sergio Busquets bjöd även han på en pärla när han tog emot bollen i straffområdet, skottfintade och sedan placerade bollen i krysset.

I den andra halvleken fortsatte dominansen av Barcelona. Falcao hade ett par chanser att kvittera men Barcelona-försvaret hängde med colombianens löpningar. En bit in i andra halvlek satte Messi in sitt ”obligatoriska” mål för Barcelona till 3-1. Tre minuter från slutet utnyttjade han ett försvarsmisstag av Atlético och chippade in 4-1.

Barcelona är nu hela tretton poäng före Real Madrid som under kvällen spelade oavgjort mot Espanyol. Atlético står kvar på andraplats med nio poäng upp till Barcelona.