Barca: ”United har gett upp hoppet om Fabregas”

Manchester United har under sommaren fått en ny manager i skotten David Moyes, som är fast besluten att ro hem en stjärnvärvning i sitt första transferfönster efter att ha ersatt legenden Sir Alex Ferguson. 72-åringen tränade klubben från 6 november 1986 ända fram till 1 juli 2013, när Moyes tog över som boss på Old Trafford.

Barcelona-mittfältaren Cesc Fabregas har varit namnet högst upp på Moyes önskelista under sommaren och 50-åringen har bekräftat att klubben lagt fram två bud på 26-åringen – men Barcelona har slagit fast att Fabregas inte är till salu och förkastat båda buden. Rykten florerar nu i media om att de regerande Premier League-mästarna förbereder ett nytt bud på den förre Arsenal-mittfältaren.

Men om man ska tro fotbollsdirektören i Barcelona, Andoni Zubizarreta (som spelade för klubben som målvakt 1986-1994), har United gett upp hoppet om att värva Fabregas. Han menar istället att playmakern kommer stanna i klubben under nästföljande säsong.

– Manchester United är intresserade av spelaren, men det är också sant att de förstår vår position i att inte vilja sälja, berättar Zubizarreta enligt den spanska tidningen Sport. De har övergett värvningsförsöket. Vi kommer inte sälja honom.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply