Ba frälste Chelsea

Utgångsläget var på förhand tufft för hemmalaget Chelsea efter att Paris Saint-Germain vunnit det första mötet med 3-1. Men till hemmalagets stora glädje fick vi se en dramatisk vändning efter att Andre Shürrle och Demba gjort målen som tog Chelsea vidare tack vare fler gjorda bortamål än PSG.

Den första halvleken kontrollerades till en början av PSG som trots avsaknaden av Zlatan Ibrahimovic såg ut att ha tagit med sig självförtroendet från det första mötet.

Chelsea åt sig dock in i matchen och skulle efter dryga 30 minuter ta ledningen genom inhoppande Andre Schürrle, detta efter att tysken hållit sig framme i straffområdet och fint placerat in bollen.

Chelsea tryckte i början av den andra halvleken ner ett pressat PSG, som fick se sig räddade av ribban två gånger om efter att pigge Schürrle och Oscar träffat virket två gånger inom loppet av en minut.

Londonlagets massiva press skulle en bit in i halvleken mattas av en aning – detta innan den ifrågasatte och stora delar av säsongen petade Demba Ba i den 87:e lyckades trycka in målet som skulle visa sig skicka Chelsea till semifinal i Champions League.

Skön revansch för Demba Ba, och stark seger av Jose Mourinhos Chelsea som nu kan se fram emot fredagens semifinallottning.