Asenjo stor matchjälte för Villarreal mot Espanyol

Europa-jagande Villarreal gästade mittenlaget Espanyol under måndagskvällen och efter en tämligen jämn första halvlek kunde Villarreal ta ledningen med 0-1 när Javier Aquino efter 36 minuters spel slog in en genomskärare i straffområdet som Kiko Casilla i hemmamålet försökte slänga sig ut och ta, men nådde inte bollen och talangen Moi Gomez kunde enkelt styra in ledningsmålet.

Villarreal utökade sin ledning bara fem minuter in på andra halvleken när Jeremy Perbet kunde slå ni 0-2 efter ett Mario Gaspar-inlägg som efter en touch från Giovani dos Santos, via Casilla, hamnade hos Perbet som kunde raka in bollen i mål.

Men Espanyol var inte helt ofarliga och började trycka på och satte press på bortalagets backlinje, och utdelningen kom så småningom.

Sergio Garcia tog mycket skickligt ned en långboll och serverade Jhon Cordoba som i kamp med två försvarare distinkt kunde trycka in reduceringen med kvarten kvar av matchen.

Hemmalaget fortsatte att trycka in bollar i Villarreals straffområde och när klockan tickade upp mot 90:e minuten kom drömscenariot. Gabriel Paulista missbedömde ett inlägg och tog bollen med handen varpå domare José Antonio Teixeira Vitienes inte tvekade att peka på straffpunkten.

Upp stegade Sergi Garcia för hemmalaget men han överlistades av Sergio Asenjo som gick åt rätt håll och blev en stor hjälte för Villarreal, som höll tätt resten av matchen och tog med sig tre mycket viktiga poäng från Barcelona.